Home »

Masterclass Operational Excellence

“Je moet het dak repareren als de zon schijnt.”

Je hoort het bijna in alle organisaties. En dat maakt Operational Excellence nu belangrijker dan ooit. In veel organisaties is Operational Excellence zelfs opgenomen in de strategie. Maar wat is het precies en hoe voer je het effectief in?

Operational Excellence gaat om het doelmatig én doeltreffend inrichten en managen van de operationele organisatie, die daardoor steeds weer in staat is de juiste klantwaarde tegen de laagste kosten te realiseren. Hiervoor zijn vaak technieken zoals Lean en Six Sigma geschikt, maar ook de Theory of Constraints (TOC) en concepten zoals Het Nieuwe Werken (HNW) en Agility (wendbaar organiseren). Maar hoe bepaalt u nu wanneer welk concept werkt en wanneer niet? En hoe realiseert u de operationeel excellente organisatie? Deze masterclass biedt de onmisbare handvatten om Operational Excellence succesvol in te voeren in alle soorten organisaties in alle sectoren.

Na deze masterclass:

 • Weet u Operational Excellence te definiëren.
 • Kunt u Operational Excellence in strategisch, tactisch en operationeel perspectief plaatsen.
 • Weet u wat de impact van complexiteit en variabiliteit in organisaties is en hoe hier mee om te gaan.
 • Kunt u organisaties evalueren en verbeteren op basis van het D-P-PBOI model.
 • Kunt u richting geven aan de invoering van Operational Excellence.
 • Hebt u het continu verbeteren in een verbetergroep ervaren.
 • Weet u moderne verbeterconcepten als Lean, SixSigma, TOC, QRM en Agile te plaatsen in het OpX-raamwerk.

Deze masterclass is in het Nederlands. In deze masterclass wordt gebruik gemaakt van het boek Operational Excellence-van industrie tot dienstverlening.

De masterclass bestaat uit vier blokken (dagdelen) verdeeld over 2 aaneengesloten dagen:
OpX-Boek

 • Dag 1: van 09:00 tot 17:00 uur.
 • Dag 2: van 09:00 tot 17:00 uur.

Elke deelnemer ontvangt na het succesvol doorlopen van de masterclass een certificaat.

Deze masterclass is bedoeld voor deelnemers met minimaal een MBO+/HBO-opleiding met enige kennis van de operationele bedrijfsvoering. Deze masterclass richt zich op alle organisaties in de industrie en dienstverlening. De masterclass is dus ook geschikt voor deelnemers uit non-profit & public services organisaties.

 • Minimum aantal deelnemers:          8
 • Maximum aantal deelnemers:         20

Datum: 18 & 19 Maart 2024

Locatie: Space to Create, Utecnht

Tijd: beide dagen van 09:30 tot 17:30 uur.

Deze masterclass wordt verzorgd door Marcel van Assen. Marcel is als adviseur/trainer/opleider verbonden aan het OpX-Instituut. Hij heeft al meer dan 20 jaar ervaring met het implementeren van Operational Excellence (Lean, Six Sigma, ToC, QRM) in diverse organisaties. Marcel is tevens hoogleraar Operational Excellence for Services bij TIAS.

Uw investering voor deze masterclass bedraagt 1699,- Euro (incl. BTW). Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal (boek, hand-outs, cases) en arrangementskosten (koffie/thee, fris, koude lunch en snack), maar exclusief eventuele overnachting en/of diner.

U kunt zich voor deze masterclass inschrijven via onderstaande link.